23 September 2009

BISKUT SEMPERIT


Bahannya :

  • 280 grm butter
  • 130 grm gula castor
  • 270 grm tepung ros {zanie guna tpg gandum }
  • 140 grm tepung jagung
  • 1 s/k coklat emulco
  • hiasan ikut selera
Caranya :

  1. Satukan gula bersama butter sebati.
  2. Ayak 2 jenis tpg tadi kemudian masukkan sedikit2 kedlm bahan butter tadi hingga jadi doh yg lembut.
  3. Bahagi adunan pada 2 bahagian > 1 bahgian campurkan coklat emulco dan 1 bahgian lagi biarkan warna asal.
  4. Pamkan adunan guna acuan semperit buat hingga habis , bakar dgn suhu 170c selama 10 - 12 minit / hingga biskut bertukar warna keemasan.
  5. Sejukkan dulu atas redai baru di hias, isimpan dlm bekas kedap udara.

No comments:

Post a Comment