Bahan-bahan ( 2 org )
- 2 keping dada ayam - dibersihkan
- 1 sudu kecil serbuk kari
- 1 sudu kecil serbuk ketumbar
- 1 sudu kecil serbuk cili
- 1 sudu kecil grated parmesan cheese (optional)
- garam secukup rasa (kalau letak parmesan, kurangkan sedikit garam)
- sedikit serbuk lada hitam
- 1 biji telur - dipukul sedikit
- tepung gandum utk menyalut ayam
- oat secukupnya utk menyalut 2 keping ayam
Cara-cara
- Perap ayam dgn serbuk kari, serbuk ketumbar, serbuk cili, parmesan, garam dan serbuk lada selama 10 minit.
- Salutkan ayam dengan tepung gandum.
- Celup ayam ke dalam telur dan kemudian gaulkan dgn oat sehingga menyaluti semua bahagian ayam.
- Deep fry ayam sehingga masak. Hidangkan.
0 comments:
Post a Comment