Variasa Roti Jala sedap dimkn bersama kuah kari.. klu di trganu di mkn dgn kuah manis
Bahan-bahan
anggaran 80kpg..klu buat kecil lagi ler byk dpt
- 1kg tepung gandum
- 1 tin susu cair
- 4 tin air (guna tin susu)
- 4 biji telur
- sedikit esen vanila, pewarna kuning dan garam
- sedikit minyak masak utk melenser dan acuan roti jala
Cara-cara
Satukan bahan 1 - 5 dan kacau hingga tidak bergentel
Masukkn adunan tadi kedalam blender .. dan blend sekejap sehingga habis semua adunan dan kemudian di tapis
Panaskan kuali leper non stick & sapukan sedikit minyak masak. Masukkn adunan kedlam acuan roti jala & jalakan di atas kuali..
biarkan sekejap sehingga roti jala itu masak.. bolehlah diangkat & dilipat mengikut citarasa masing2.
0 comments:
Post a Comment