ROTI JALA


Dsc02494

Variasa Roti Jala sedap dimkn bersama kuah kari.. klu di trganu di mkn dgn kuah manis

Bahan-bahan

anggaran 80kpg..klu buat kecil lagi ler byk dpt

  • 1kg tepung gandum
  • 1 tin susu cair
  • 4 tin air (guna tin susu)
  • 4 biji telur
  • sedikit esen vanila, pewarna kuning dan garam
  • sedikit minyak masak utk melenser dan acuan roti jala

Cara-cara

  • Satukan bahan 1 - 5 dan kacau hingga tidak bergentel

  • Masukkn adunan tadi kedalam blender .. dan blend sekejap sehingga habis semua adunan dan kemudian di tapis

  • Panaskan kuali leper non stick & sapukan sedikit minyak masak. Masukkn adunan kedlam acuan roti jala & jalakan di atas kuali..

  • biarkan sekejap sehingga roti jala itu masak.. bolehlah diangkat & dilipat mengikut citarasa masing2.

0 comments:

Post a Comment