sekejap j buat..resepi sendiri.. Gambar dr laporan masakan
Bahan-bahan ( 3-4 orang )
- 4 tongkol/batang jagung manis-diambil isinya
- 5-6 sudu besar gula (ikut manis)
- 1 mangkuk kecil santan pekat
- 1- 1 1/2 mangkuk kecil air
- 2 helai daun pandan disimpul
- 1/4sudu teh garam (optional)
- segenggam sagu dibilas dan toskan(optional)
Cara-cara
- Isi jagung dibersihkan dan direbus dengan air lebih kurang 8-10 min. (jagung ni cepat masak)
- Kemudian masukkan gula, santan, daun pandan, garam dan sagu. Biar mendidih dan masak.
- fyi:- bubur ni berwarna putih. bagi mereka yg suka warna bolehlah menggunakan sagu yg berwarna yg terdapat di supermarket. Nampak menarik sikit, hehe..
0 comments:
Post a Comment