skip to main |
skip to sidebar
Recipe nya:
- 250 g kacang dhall
- 2 tangkai chili kering di hiris halus
- 1 tangkai daun curry di hiris halus
- 1/2 labu bawang basar di cincang halus
- 1/2 camca teh jintan manis
- garam secukup rasa
- dan minyak secukup nya untuk mengoring
Cara membuat nya:
- Rendam kacang dhall selama 4 jam (Auntie redam semalaman )
- Tos kan kacang sehingga kering
- Kisar kacang dhall sehingga halus, tidak mengapa kalau terdapat sedikit kacang tidak
- berapa hancur
- Satu kan bahan dalam satu bekas, dan digaul rata
- Leperkan di atas tapak tangan yang di lapek dengan plastic
- yang di sapu dengan minyak untuk mengelakan dari melekat
- Di susun di atas dulang yang di lapik dengan plastic dan di sapu sedikit minyak
- Akhir sekali goring dengan api yang sederhana
0 comments:
Post a Comment