Bahan-bahan:
- 200 gm daging | dihiris nipis
- 15 gm cili benggala merah | dihiris memanjang
- 15 gm cili benggala hijau | dihiris memanjang
- 10 gm halia | dihiris memanjang
- 10 gm bawang putih | dihiris memanjang
- 5 gm cili kering
- 1 sudu teh serbuk cili
- 1 kiub pati ayam
- 1 sudu teh cuka
- 1 sudu teh kicap soya
- Garam dan gula secukup rasa
Cara Memasaknya:
- Goreng daging sehingga masak dan ketepikan.
- Tumis bawang putih dan halia sehingga berbau harum.
- Kemudian masukkan daging bersama dengan cili kering, cuka, pati ayam, cili benggala merah
- dan hijau, serbuk cili dan kicap soya.
- Masak sehingga ramuan sebati.
- Sedia untuk dinikmati.
0 comments:
Post a Comment