Selamat mengAPAM di pagi yg redup ini..sebenarnya lama dah zanie buat apam nie tpi baru sempat N3kan disini.. elok gak sarap apam nie buat isi perut yg keroncong sambil2 tunggu nk siapkan juadah tengahari..resepi dari umah maklang..rasa penoh kecoklatannya..urmmmm..best!!
BAHAN A
CARANYA:
Sumber : Mak Lang
tq maklang..zanie c/p je resepinya....tambah bebelnya ckit kat bab cara buat.. almaalumlah kekadang ada org kg yg x paham ayat2 cinta mcm ayat maklang tu...hehehehe
BAHAN A
- 2 cwn susu cair - zanie guna susu segar..susu cair x de stock
- 1 cwn myk @ 250g butter cair - zanie guna butter cair
- 1 3/4 cwn gula castor
- 1 biji telur
- 250g tepung superfine @ gandum - zanie guna gandum je..
- 50g serbuk koko
- 1st bpowder
- 1st sbikarbonat
- 1sb emulco
CARANYA:
- Satukan bahan2A dan kacau sebati dgn menggunakan whisker saje
- Masukkan B yg telah diayak tadi dan gaul rata.
- Didihkan air kukusan..kukus selama 10' dgn api yg besar jika nakkan apam tu senyum ea...
- Selamat mencuba apam yg gebu & sedap nie.
0 comments:
Post a Comment