BISKUT BUNGA CINA @ DAHLIA

Sumber : Seripayaku.blogspot.com

Bahannya :
  • 100 grm mentega / margerin
  • 80 grm gula halus
  • 1 biji telur A
  • 3 cawan tepung jagung
  • 1 cawan tepung ubi
  • ceri merah potong kecil2 - utk hiasan
Caranya :
  1. Mentega dan gula pukul hingga kembang gebu, masuk telur pukul lagi sampai gebu.
  2. Masukkan 2 jenis tepung tadi sedikit2 hingga habis dan jadi doh yg lembut.
  3. Masukkan sedikit doh dalam acuan bunga dahlia tekan buat bentuk mcm dlm gambar ke atas loyang pembakar buat hingga selesai hias ceri di atasnya.
  4. Bakar hingga masak dgn suhu oven 170 c.
  5. Biarkan sejuk seketika baru alihkan biskut tadi

0 comments:

Post a Comment