BISKUT SARANG SEMUT MILO

Sarang_semut_milo

kak fida@myresipi.com
.

Bahan-bahan ( 120 - 130 kpg. )

  • 140 g mentega - lembut
  • 130 g gula serbuk
  • 2 biji kuning telur
  • 160 g tepung naik sendiri
  • 140 g tepung gandum
  • 1/2 sk emplex (tak ada pun tak apa)
  • 80 g serbuk Milo
  • 1/2 sk esen vanilla
  • secukup colour rice - untuk hiasan

Cara-cara

  1. Mentega dan gula serbuk dipukul hingga putih.
  2. Masukkan kuning telur dan vanilla pukul hingga rata.Masukkan pula tepung2,emplex dan serbuk milo dan pukul/uli hingga sebati.
  3. Doh_ssm_disagat
    Parut doh menggunakan penyagat keju ke dlm mangkuk.
  4. Sarang_semut_milo_sblum_bakar
    Bubuh sedikit doh yg diparut ke dlm paper cup kecil dan taburkan sedikit colour rice.
  5. Bakar hingga masak selama 10-15 min pd suhu 200C.
  6. Biar biskut sejuk dan simpan di dlm bekas kedap udara.
  7. **utk memudahkan memarut adunan,doh dikepal2 menjadi bebola dan simpan dlm chiller hingga 1/2 jam atau hingga keras.

0 comments:

Post a Comment