.
Bahan-bahan ( 120 - 130 kpg. )
- 140 g mentega - lembut
- 130 g gula serbuk
- 2 biji kuning telur
- 160 g tepung naik sendiri
- 140 g tepung gandum
- 1/2 sk emplex (tak ada pun tak apa)
- 80 g serbuk Milo
- 1/2 sk esen vanilla
- secukup colour rice - untuk hiasan
Cara-cara
- Mentega dan gula serbuk dipukul hingga putih.
- Masukkan kuning telur dan vanilla pukul hingga rata.Masukkan pula tepung2,emplex dan serbuk milo dan pukul/uli hingga sebati.
- Parut doh menggunakan penyagat keju ke dlm mangkuk.
- Bubuh sedikit doh yg diparut ke dlm paper cup kecil dan taburkan sedikit colour rice.
- Bakar hingga masak selama 10-15 min pd suhu 200C.
- Biar biskut sejuk dan simpan di dlm bekas kedap udara.
- **utk memudahkan memarut adunan,doh dikepal2 menjadi bebola dan simpan dlm chiller hingga 1/2 jam atau hingga keras.
0 comments:
Post a Comment