BISKUT KUACI

Sumber : Majalah Saji 2007

Bahannya :

Bahan A
  • 130 grm mentega
  • 70 grm gula castor
  • 1 biji kuning telur
  • 1/2 sk esen lemon
Bahan B
  • 30 grm kuaci { kisar}
  • 30 grm emping jagung {kisar}
  • 20 grm coffemate
  • 30 grm tepung jagung
  • 150 grm tepung red ros { zanie guna tepung top }
Bahan biasan :
  • kuning telur
  • biji kuaci & ceri merah

Caranya :

  1. Satukan bahan A pukul sebati
  2. Masukkan pula bahan B gaul rata hingga jadi doh yg lembut
  3. Canai ikut kesukaan glaze diatasnya dgn kuning telur dan hias pula dgn kuaci juga ceri merah
  4. Bakar hingga masak sejukkan atas redai ..... bila dah sejuk boleh la simpan dalam bekas
  5. Selamat mencuba
* textur biskut nie very2 crunchy ......

0 comments:

Post a Comment