
Bahannya :
- 1 cawan tepung kastard
- 4 cawan air
- 4 s/m gula pasir
- 1/2 tin cream jagung dalam tin
- Satukan bahan diatas tadi rata2 pastikan tidak berbintil - bintil
- Kacau atas api yg sederhana besar hingga bahan2 tadi pekat berkilat
- Tuang dalam acuan yg disukai biar sejuk baru simpan dalam peti ais
- 1 tin susu cair
- 1/2 tin susu pekat
- secubit garam
- tepung kastard / tepung jagung ikut pekat
- secukup gula utk tambah rasa manis jika perlu
- Satukan bahan - bahan di atas tadi kacau sentiasa dengan api yang kecil hingga mendidih jangan guna api besar kerana kuah akan melimpah keluar bila mendidih dan kuah susu akan pecah. Seuaikan rasanya dan matikan api, sejukkan dahulu sebelum di curahkan atas puding tadi.
- Selamat mencubaaa
0 comments:
Post a Comment