skip to main |
skip to sidebar
Bahan-bahan
- 2-3 potong ayam - dibersihkan
- secekak daun kesum
- 1/2 mangkuk air asam jawa
- 2 biji tomato sedang - dibelah 2
- garam, gula dan serbuk perasa secukupnya
- minyak utk menumis
Bahan2 Kisar- 16-18 biji cili kering (nak lg pedas tambah lagi)
- 4-5 ulas bawang merah
- 2-3 ulas bawang putih
- 1/2 in halia
- 1/2 in kunyit hidup
Cara-cara
- Sediakan periuk dan panaskan minyak.. Masukkan bahan2 kisar dan tumis hingga naik bau dan garing
- Masukkan ayam gaul rata masukkan air sedikit, tutup periuk biar hingga ayam empuk setelah empuk masukkan air asam jawa dan daun kesum biarkan sehingga mendidih
- Masukkan buah tomato yg telah dibelah tadi.. tunggu dalam 2 minit..masukkan garam, gula dan serbuk perasa secukupnya.
0 comments:
Post a Comment