BISKUT COKLAT RANGUP

Resepi : Riezanie Collections

Bahan-bahannya :
  • 400 grm mentega
  • 400 grm tepung gandum.
  • 100 grm tepung top
  • 200 grm gula caster
  • 50 grm cocoa powder
  • 1 biji putih telur
  • 1/2 sudu teh esen vanila
Bahan hiasan :
  • 1 biji kuning telur
  • manik bentuk bintang sebagai hiasan
Cara membuatnya :

1. Putar mentega bersama gula hingga kembang. Kemudian masukkan putih telur dan putar lagi. Masuk pula esen vanilla.

2. Ayak bersatu tepung gandum, tepung top dan cocoa powder. Masukkan sedikit2 tepung tadi kedalam mentega hingga menjadi doh yg lembut dan boleh dicanai.

3. Canai dan terap ikut kesukaan masing2. sesudah itu sapukan kuning telur diatas biskut tadi.

4. Hias dengan manik bentuk bintang. Panaskan oven 150 c dan bakar hingga masak

0 comments:

Post a Comment