Bahan-bahan ( 30 biji tart )
BAHAN UNTUK SUGAR DOUGH/PASTRY- 250g tepung gandum
- 165g mentega
- 1/2 sudu teh esen vanila
- 1/2 sudu teh lemon paste
- 1/2 biji telur (pukul telur sedikit dan ambil 1/2 je)
- 65g gula kastor
Cara-cara
- Griskan acuan tart.
- Pukul mentega, gula, esen vanila dan lemon paste hingga kembang
- Masukkan telor, pukul lagi
- Masukkan tepung, gaul dgn tangan... kalau rasa macam lembik, tambah tepung gandum sikit2. Gaul sampai jadi macam adunan biskut.
- Ambil sedikit doh yg dah siap, ratakan dlm acuan pastry. tebal lebih kurang 1 cm
- Isikan inti dari adunan american cheese cake. Penuh pun tak pe.
- Untuk buat corak2 tu... ambik sikit adunan cheese cake tu, bancuh dgn sedikit choc emulco. Kemudian pipe kan garis-garis atas adunan yg telah dituang tadi dan lorekkan dgn lidi
- Bakar pada suhu 170C selama 20 minit.
0 comments:
Post a Comment