Sumber : Majalah saji
BAHAN A:
375 gm mentega
375 gm krim keju
450 gm susu pekat manis
BAHAN B:
225 gm tepung gandum
BAHAN C:
6 biji telur
CARA MENYEDIAKAN:
1. Putarkan bahan A sehingga kembang dan gebu. Masukkan bahan B.
2. Dalam bekas yang berasingan pukul bahan C sehingga kembang.
3. Campurkan kedua-dua bahagian dan gaul hingga sebati.
4. Masukkan ke dalam acuan dan bakar cara ‘steambath’.
5. Bakar menggunakan api bawah selama 20 minit dan selepas itu guna api atas bawah selama sejam atau hingga masak.
BAHAN A:
375 gm mentega
375 gm krim keju
450 gm susu pekat manis
BAHAN B:
225 gm tepung gandum
BAHAN C:
6 biji telur
CARA MENYEDIAKAN:
1. Putarkan bahan A sehingga kembang dan gebu. Masukkan bahan B.
2. Dalam bekas yang berasingan pukul bahan C sehingga kembang.
3. Campurkan kedua-dua bahagian dan gaul hingga sebati.
4. Masukkan ke dalam acuan dan bakar cara ‘steambath’.
5. Bakar menggunakan api bawah selama 20 minit dan selepas itu guna api atas bawah selama sejam atau hingga masak.
0 comments:
Post a Comment