AGAR - AGAR COCKTAIL

Pudding

azwalissa@myresipi.com


Bahan-bahan ( Loyang 8" )

  • 1 pek agar-agar
  • 1/2 cawan gula
  • Kek span (2 jenis perisa) - saya guna pandan dan coklat
  • Buah-buahan segar (anggur/ peach/ strawberry)
  • sedikit Nata de Coco

Cara-cara

  1. Masak agar-agar seperti arahan pada paket
  2. Tuangkan 1 lapisan agar-agar setinggi 1 cm dalam loyang.
  3. Susun kek span yang telah di potong sebesar kotak mancis bersama buah-buahan dan nata de coco dalam loyang.
  4. Curahkan baki agar-agar kedalam loyang sehingga menutupi keseluruhan khazanah dalam loyang. Biarkan sejuk.
  5. Setelah agar-agar keras, terbalikkan agar-agar atas pinggan hidang dan letakkan buah-buahan segar dan agar-agar cincang sebagai hiasan.

0 comments:

Post a Comment