Bahan-bahan ( Banyak tk terkira )
- Secukup kulit popiah
- Minyak untuk menggoreng
- Secukup gula kastor
- Sedikit tepung gandum dicampur sedikit air utk dijadikan pelekat
Cara-cara
- Ambil sekeping kulit popiah dan gulung hingga kehujungnya. Ambil sedikit pelekat dan sapu hujungnya supaya tidak terbuka semula. Jangan gulung terlalu ketat kerana ia akan menyebabkan kuihnya keras.
- Bagi memudahkan menggulung kulit popiah, ambil lidi satay,letak diatas kulit popiah dan gulung. Tarik keluar lidi setelah digulung. Buat sehingga kulit popiah habis digulung.
- Setelah itu gunting2 dlm bentuk serong kulit popiah yg sudah digulung.
- Goreng terendam dlm minyak sederhana panas hingga kuning keemasan. Sejukkan sedikit kemudian golekkan di atas gula kastor. Simpan di dlm bekas kedap udara
0 comments:
Post a Comment