Bahan-bahan ( 10-11 inci daimeter )
- 250g Tepung
- 125g Butter beku
- 3 tbsp Gula
- 1 telur kuning
- 1-3 tbsp Air
- 6-8 biji epal
- 1-2 tbsp Gula - utk tabur
- 2 biji Telur
- 1 tin Krim
- 1 tsp Esen Vanilla
- 1/2 cwn Gula kastor
Cara-cara
- Campurkan tepung, gula & butter shingga menjadi spt serbuk roti. Jgn di ramas tp guna taktik potong dgn pisau atau yg ada food processor pun ok. Masukkan telur kuning & gaul sehingga menjadi doh. Campurkan air jika perlu sedikit2.
- Sejukkan pastri 20 minit & gelekan & letakkan ke dlm tin pai.
- Potong epal spt dlm gambar susun ke dlm pastri. Tabur gula & bakar 200C selama 20 minit.
- Pukul telur & gula. Masukkan krim & esen & pukul sehingga sebati. Tuangkan ke atas epal tadi.
- Bakar 180C selama 20 minit atau sehingga masak.
- Sejukkan & chill. Enjoy!
0 comments:
Post a Comment