Bahan-bahan ( Sehidangan )
- 2 ikat pucuk paku (dicelur)
- 200gram perut lembu (direbus)
- Daun kesum (dihiris halus)
- Bunga kantan (dihiris halus)
- Sebatang serai (dihiris halus)
- Kerisik
- 3 biji limau nipis
- 3 tangkai cili merah (ditumbuk)
- 10 biji cili padi
- Sedikit belacan (ditumbuk)
- Gula dan garam secukup rasa
Cara-cara
- Celur pucuk paku sehingga empuk dan tos. Selepas itu rebus pula perut lembu sehingga empuk.
- Campurkan semua bahan yang telah dihiris termasuk kerisik.
- Kemudian gaulkan semua bahan-bahan tersebut sehingga sebati dan masukkan garam dan gula secukup rasa.
- Dah boleh dihidangkan. Selamat mencuba!
0 comments:
Post a Comment