
resipi kendian la ya.!! jadi kita layan mata dulu..
4 jan 2009 [baru dapat paste resipinya, nie kes malazzz la nie.. hihihi]
Bahan - bahannya
1. Satukan bahan - bahan seperti serbuk koko, susu cair, susu pekat dan minyak. Masak dengan api perlahan hingga jadi licin tak perlu hingga mendidih / mengelegak.Matikan api dan angkat.
2. Ambil telur yg telah dipukul berbuih tadi satukan kedalam bahan yg telah dimasak tadi gaul dengan menggunakan pemukul telur / mixer.
3. Sementara itu satukan bahan - bahan kering dan masukkan sedikit - sedikit kedalam campuran telur hingga sebati.
4. Lencer acuan dengan minyak dan lapik dengan kertas minyak. Kukus saelama 1 jam / sehingga masak.
5. Sebelum mengukus kek pastikan air kukusan tu dididihkan dahulu.
- 100 grm serbuk koko
- 250 grm gula halus
- 1 tin susu cair
- 2oo grm minyak masak
- 250 grm susu pekat
- 4 biji telur pukul berbuih
- 150 grm tepung gandum
- 1 s/t bicarbonate of soda
- 1 s/t baking powder
1. Satukan bahan - bahan seperti serbuk koko, susu cair, susu pekat dan minyak. Masak dengan api perlahan hingga jadi licin tak perlu hingga mendidih / mengelegak.Matikan api dan angkat.
2. Ambil telur yg telah dipukul berbuih tadi satukan kedalam bahan yg telah dimasak tadi gaul dengan menggunakan pemukul telur / mixer.
3. Sementara itu satukan bahan - bahan kering dan masukkan sedikit - sedikit kedalam campuran telur hingga sebati.
4. Lencer acuan dengan minyak dan lapik dengan kertas minyak. Kukus saelama 1 jam / sehingga masak.
5. Sebelum mengukus kek pastikan air kukusan tu dididihkan dahulu.
0 comments:
Post a Comment