DAGING BURGER


Daging-burger

'Homemade' daging burger


Bahan-bahan ( 15-20 keping )
  • 2 cawan daging cincang
  • 1 cawan breadcrumbs(serbuk roti)
  • 1 labu bawang besar-saiz kecil
  • 2 ulas bawang putih
  • 1 biji telur
  • 1 sudu besar worcestershire sauce
  • garam dan gula secukupnya

Cara-cara

  • Gaul semua bahan-bahan di atas kecuali telur.
  • Pukul telur sekejap. Masukkan sikit demi sedikit. Agak-agak boleh bentuk, berhenti dari masukkan telur.
  • Ambik sedikit dan buat bentuk bulat. Kemudian leperkan/ nipis. Buat sampai habis
  • Lepas tu bolehlah digoreng.
  • Lagi nipis lagi sedap.. untuk dapatkan bentuk yang nipis boleh disimpan dulu dalam freezer. Kemudian potonglah nipis-nipis.

0 comments:

Post a Comment