KEK LAPIS KANDOS CHEESE

Wow.. memang teruja betul dengan hasil kek-kek lapis yang telah dihasilkan oleh Abang Rozzan, memang berseni dan lawa-lawa belaka. TQ Abg Rozzan...kawan-kawan jgn lupa layari web Abang Rozzan tau.....

Sumber : Rozzan

Bahan-bahannya :
  • 20 biji kuning telur
  • 6 biji putih telur
  • 6 oz tepung Hong Kong
  • 10 oz gula halus
  • 16 oz mentega
  • 2 sudu makan susu manis
  • 1 sudu makan ovalet
  • 2 paket serbuk santan segera
  • 6 paket choc. Kandos (36 keping - dipatah dua)- saya gunakan 6 keping chocolate HERSHEY
  • 2 paket cheddar cheese diparut (saya gunakan 1 kotak)
  • Sedikit warna hijau
Peraturan :
  • Pukul mentega dan susu hingga kembang.
  • Pukul telur, gula, ovalet, tepung dan santan hingga pekat.
  • Satukan adunan dan gaul rata. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian. Satu bahagian dibiar plain dan yg satu lagi di bubuh pewarna hijau.
  • Bakar warna asal selapis dan taburkan cheese parut. Bila masak lapiskan pula dengan warna hijau dan susun secara rawak(rambang) coklat yang telah dipatahkan 4 dan bakar masak.
  • Lapiskan semula dengan warna asal dan tabur cheese serta bakar masak. Bakar lagi warna hijau dengan ditaburi coklat. Ulang hingga habis.

0 comments:

Post a Comment