KEK LAPIS COFFEE PRINCESS



BAHAN (A)
  • 15 BIJI KUNING TELUR SEJUK
  • 4 BIJI PUTIH TELUR SEJUK
  • 270 GM GULA HALUS
  • 40 CC AIR SEJUK
  • 160 GM TEPUNG HONG KONG
  • ¾ SUDU BESAR OVALETTE
  • 1 SUDU TEH BAKING POWDER

BAHAN (B)

  • 270 GM MENTEGA
  • 4 SUDU BESAR SUSU PEKAT
  • 2 SUDU BESAR COFFEE OIL
  • ¼ SUDU TEH GARAM HALUS
  • SEDIKIT PEWARNA MERAH

PERATURANNYA

  • PUKUL BAHAN A HINGGA SEBATI DAN KETEPIKAN.
  • PUKUL BAHAN B SAMPAI PEKAT.
  • MASUKKAN BAHAN B SEDIKIT-SEDIKIT KE DALAM BAHAN A. KACAU RATA-RATA.
  • BAHAGI ADUNAN KEPADA 2 BAHAGIAN. SATU DIWARNAKAN MERAH DAN YANG SATU LAGI DIBIARKAN PLAIN. ANDA BOLEH GUNAKAN LOYANG BERUKURAN 9" X 6".
  • BAKARLAH 1 LAPIS PLAIN DAN 1 LAPIS MERAH SEHINGGA SELESAI.

0 comments:

Post a Comment