kek ni semi-moist. lebih sedap kalau dibiarkan semalaman dahulu sblm dipotong atau dihias
Bahan-bahan ( 23cm )
- 220gm tepung
- 50gm serbuk koko
- 1 sudu teh baking powder
- 1/4 sudu teh soda bikarbonat
- 190gm mentega
- 330gm gula kastor
- 1 1/2 sudu teh esen vanilla
- 3 biji telur (gred A)
- 250ml air sejuk
Cara-cara
- Ayakkan tepung, serbuk koko, baking powder dan soda bikarbonat tiga kali. Ketepikan dahulu.
- Pukul mentega dan gula sehingga kembang.
- Masukkan telur dan kacau sebati.
- Masukkan bahan-bahan yang telah diayak dan air ke dalam adunan, kacau lagi.
- Tuangkan adunan ke dalam acuan yg telah disapu dengan mentega dan dibakar dalam ketuhar 180degree selama 30-35 minit (sehingga masak).
0 comments:
Post a Comment