Bahan-bahan ( 10 inc )
- 1 1/3 cawan tepung gandum
- 1/4 gula custor
- Secubit garam
- 6 putih telur
- 1 sudu Kecil krim tartar
- 1/2 cawan gula kastor
- 6 kuning telur
- 2/3 cawan gula kastor
- 1/2 cawan orange juice
- 1 sudu besar kulit orange
Cara-cara
- Ayak tepung ,1/4 gula dan garam. Ketepikan.
- Di bekas yg lain pukul putih telur, krim tartar dan sedikit demi sedikit gula sehingga pekat. ketepikan.
- Di bekas yg lain lagi, pukul kuning telur dan 2/3 gula sehingga kuning cerah dan pekat. Campurkan orange juice dan kulit parutan limau. Selepas itu masukkan tepung sedikit demi sedikit .
- Kemudian masukkan putih telur yg dipukul putih tadi gabungkan dgn cara kaup dan balik secara pelahan2 .
- Masukan dalam 10 inc loyang (jangan dilangser kerana utk membolehkan aduanan memanjat tiang loyang utk naik ke atas) Sedia dibakar. Bakarlah ke suhu 170 celcius.
0 comments:
Post a Comment