PUDING SAGU BERCAMPUR BUAH

Picture_1158

junjs11@myresipi.com

Bahan-bahan ( 4-6 org makan )

  • 1/3 cawan sagu (rendam semalaman)
  • 1 cawan serbuk roti

Bahan A:-

  • 1/2 cawan air
  • 1 cawan susu sejat
  • 1/3 cawan gula
  • 1/3 cawan kismis
  • 1 biji telur - dipukul sket
  • 1 sudu besar madu
  • 2 sudu besar butter cair
  • 1 sudu teh parutan kulit oren
  • @ sirap gula melaka secukupnya

Cara-cara

  • Tapis sagu dan campurkan dengan serbuk roti.
  • Campurkan semua bahan A dan masukkan perlahan2 kedalam campuran sagu tadi.
  • Masukkan kedalam acuan atau loyang yg dgris. Kukus selama 15-20min.
  • Hidangkan bersama sirap gula melaka.
  • Puding ini boleh dimakan panas atau sejuk..(jun suka sejuk..heee)

0 comments:

Post a Comment