Untuk penggemar kentang
Bahan-bahan ( - )
Isi- Bawang
- Ayam/daging cincang
- Kentang
- Garam
- Lada sulah
- Susu segar
- Cendawan butang
- Capsicum,carrot
- Tepung jagung
- Dry oregano leaves
- Mozarella cheese
Cara-cara
- Hiris bawang dan kentang dipotong dadu.
- Tumis bawang dan masukkan ayam/daging cincang.
- Apabila agak masak,masukkan kentang,garam dan lada sulah.
- Masukkan susu segar dan biarkan kentang empuk.
- Masukkan cendawan dan capsicum/carrot.Kacau sehingga masak.
- Masukkan tepung jagung yang telah dibancuh dengan air terlebih dahulu.
- Masak sehingga pekat.
- Tuangkan inti ke dalam casserole dan taburkan oregano dan mozarella cheese yang telah diparut
- Bakar di dalam oven yang bersuhu 150C sehingga kekuningan
0 comments:
Post a Comment