KEK UBI KAYU


Kek_ubikayu

AlongRoz@myresipi.com

Bahan-bahan ( 9 inchi persegi )

  • 1½ cawan (375g) Mentega
  • 1½ cawan Gula Halus
  • 5 biji Telur
  • 1½ cawan Tepung
  • ½ tin Susu manis
  • 1 sudu makan Baking Powder
  • 3 cawan Ubikayu (sagat & tapis)
  • 1 sudu makan Vanilla

Cara-cara

  • Pukul Mentega & Gula sehingga kembang.
  • Masukkan Telur satu-persatu sambil di pukul.
  • Masukkan Tepung, Susu pekat, Baking Powder sambil di pukul.
  • Masukkan Ubikayu & akhir sekali Vanilla. Sedikit pewarna kuning jika suka.
  • Bakar 175 Celcius, selama 45-50 minit sehingga masak.

0 comments:

Post a Comment