masa penyediaan x sampai 30 minit
Bahan-bahan ( 1org )
- dihiris:
- 1/4 bj bwg besar dan 2 bj bwg putih
- 4 kpg cendawan dipotong
- 1 sudu besar sos tiram
- 1 sudu besar kicap manis (ikut suka)
- 1 pinggan nasi putih
- 1 bj telur
- lada sulah dan garam secukup rasa
- minyak utk menumis
- lbh krg segenggam udang atau 1 potong ayam dipotong dadu
- cili api ikut pedas ( dipotong bulat)
Cara-cara
- tumis kedua2 jenis bwg. Bila dh garing, masukkn udang(atau ayam) dan gorengkan lagi selama beberapa minit
- masukkn sos tiram dan cendawan. Kacau lagi dan masukkan kicap dan cili api.
- Masukkan telur, kacau utk ratakan telur dan masukkan nasi.
- lengkapkn rasa dgn lada sulah dan garam. Padamkn api dan hidang segera.
0 comments:
Post a Comment