
Bahan-bahan ( 10 keping )
untuk doh:- 500 gm tepung gandum
- 50gm minyak
- sedikit garam
- air panas suam
bahan2 inti:
- 1/2 liko kentang (di rebus dan lecek hingga halus)
- 2 biji bawang besar (di hiris halus)
- 1 biji telur
- 50cen daun sup/bawang sedikit
- lada sula dan garam
Cara-cara
Cara2 menguli doh:- tepung,minyak dan garam di gaul rata,kemudian masukan air sedikit2 uli hingga lembut .Dan ambil sedikit untuk bulat2kan buat sampai habis.
- kentang, bawang,daun sup ,lada sula,garam dan telur gaul rata.
- Canai doh buat mcm roti prata dan letakan kentang tadi keatas doh itu dan tutup kentang dgn satu lagi doh ,dan kelim tepinya mcm epok2.....dan goreng dgn api yg sederhana....
0 comments:
Post a Comment