
Ini secret resepi.. utk dikongsi bersama.dr kak tini klatan (dia belajar cos western food)
Bahan-bahan ( 4-5 orang )
- 2 1/2 sudu besar tepung gandum
- 1 sudu besar tepung jagung
- 2 sudu besar butter
- 2 sudu kecil biji ketumbar di kisar
- 2 sudu kecil lada hitam dikisar
- 6-7 biji badam digoreng dan dikisar
- 1/2 kiut pati ayam
Cara-cara
- Campurkan tepung gandum dan tepung jagung.
- Panaskan periuk, masukan butter, setelah cair , letakkan bancuhan tepung goreng hingga keperangan.
- Masukan kacang badam, kuib ayam, lada hitam dan biji ketumbar. Campurkan sedikit air. Gambar biji ketumbar
- Setelah masak angkat. Siap untuk disantap
- Kuah sos ini dimasak pekat. Sesuai utk mkn bersama steak , lamb chop, chicken chop dan lain2.
0 comments:
Post a Comment