WANTAN GORENG


Picture_940

resepi senang...boleh makan sebagai snack atau semasa minum petang...

Bahan-bahan ( 1 family... )

  • 300gm isi ayam/ikan
  • 1 sudu besar tepung jagung
  • 5 biji water chestnut (sengkuang cina)-didadu kecil2
  • garam
  • daun sup-dihiris2
  • 1 sudu besar sos lea & perrin/soya sos
  • sedikit gula (jika suka)
  • Boleh juga ditambah carrot dan kobis yg dicincang
  • kulit wantan secukupnya
  • air dicampur sedikit tepung untuk lekatkan wantan.

Cara-cara

  • Masukkan semua bahan kedalam mangkuk. Gaul sebati. Perap 1/2 jam.
  • Ambil sedikit, masukkan dalam kulit wantan, bentuk ikut suka, dan lekatkan dengan air campur tepung tadi.
  • Goreng hingga masak kekuningan.

0 comments:

Post a Comment