Boleh dijadikan sarapan pagi atau bekal ke tempat kerja.
Bahan-bahan ( 4 orang makan )
- 4 biji kentang sederhana atau besar
- 1 tin tuna
- 2 sudu besar mayonis
- 50g cheese yang telah diparut (banyak ikut suka)
- sedikit perahan lemon atau limau
- sedikit margerin untuk mengoles kentang/ tin pembakar
Cara-cara
- Bersihkan kentang dan cucuk-cucuk sekeliling kentang dengan garpu dan oleskan dengan sedikit margerin dan bakar atas dulang yang dioleskan margerin sehingga kentang empuk (ambil masa lama juga ni...)
- Setelah kentang masak dan empuk, belah empat di tengah-tengah kentang dan tekan untuk membukanya
- Campurkan mayonis dan perahan lemon/limau ke dalam tuna
- Gaulkan kesemua bahan sehingga sebati
- Letakkan campuran bahan tadi di tengah-tengah kentang tadi.
- Akhir sekali taburkan cheese yang telah diparut ke atas campuran tuna.
0 comments:
Post a Comment