FISH AND CHIPS KC

Sumber: KC (FRD)

tak tahan tengok keranggupannya dan sudah tentu dalamnya so lembab seperti yang telah dicuba oleh Saudari CT (FRD).


Bahan-bahannya
  • Dory/Sutchi Fillet ( potong 2, tekap dgn kitchen towel hingga kering)
  • Tepung gandum
  • Telur + lada putih + garam secukup rasa (kocok)Breadcrumbs

Cara-caranya
  • Salutkan ikan pada tepung kemudian telur dan seterusnya breadcrumbs.
  • Perap selama setengah jam. Goreng dengan minyak yang banyak. Hidang bersama coleslaw, baked beans dan french fries.
Coleslaw
  • Kobis (diracik)
  • Lobak merah (diracik)
  • Sos coleslaw dalam botol Susu pekat
  • Gaulkan kesemua bahan-bahan ini hingga rata. Masukkan dalam peti sejuk sebelum dihidang. Susu pekat tak perlu banyak..hanya untuk balance kan rasa masam pada sos coleslaw )

0 comments:

Post a Comment