Puding Yogurt Tropika


100_1216

Resepi ni sekadar nak test power gelatin yang baru di order & pelbagaikan cara minum yogurt....Erm boleh tahan sedap rase dia, nyamannnn je... cubelaa, simple je ni...


Bahan-bahan ( (3-4 orang) )

  • 2 1/2 cawan minuman NESTLE Yogurt Bliss (Tropical Fruits) - jenama dan rasa apa pun boleh
  • 10 gm Gelatin
  • 4 sb air

Cara-cara

  • Satukan gelatin dengan air dan kacau hingga rata.
  • Sementara itu, panaskan minuman yogurt pilihan anda didalam periuk dengan api perlahan.
  • Setelah hampir mendidih, masukkan campuran gelatin tadi. Kacau hingga rata supaya tak berketul².
  • Setelah sebati, masukkan dalam acuan yang digemari. Tunggu hingga suam² kuku baru masukkan dalam peti ais.
  • p/s : dalam bahan² saya tak letak gula sebab rasenye dah memadai rasa asli yogurt drink tu.. tapi kalau u all suka manis² sikit tak salah kalo nak letak gule / madu ke... Selamat Mencuba!!~

0 comments:

Post a Comment