skip to main |
skip to sidebar
Bahan-Bahan:- 1 kg kelapa parut
- (sudah dikupas kulitnya)
- 500g sagu biji
- 2 tsp rata garam halus Gula melaka secukupnya
- daun pisang(dilayur)
- Lidi secukupnya
Cara:- Basuh sagu biji.Tapis dab biarkan 30 minit.
- Basuh sagu biji sekali lagi.Biarkan di tapisan selama 30 minit lagi.
- Gaul sagu biji dengan kelapa parut dan garam halus.
- Letakkan satu sudu makan campuran sagu biji-kelapa ke atas daun pisang. Tabur gula melaka yang telah diracik. Tutup dengan satu atau dua sudu makan campuran sagu biji-kelapa parut.
- Semat daun pisang dengan lidi.
- Kukus hingga naik wap(20 minit)atau sehingga daun pisangnya layu.
Tambahan:- Sagu biji usah direndam, hanya setakat dibasuh sahaja untuk kedua-dua kalinya.
0 comments:
Post a Comment