skip to main |
skip to sidebar
Bahan-bahan ( 5-6 org )
- 3 ketul ikan pari(ikut saiz yg disukai)
- 7 biji cili padi
- 2 biji cili merah
- 5 ulas bawang kecil
- 2 keping asam keping
- 1/2 paket serbuk kari ikan
- belacan(sebesar ibu jari tangan)
- segenggan daun kesum
- setangkai bunga kantan
- sebiji timun
- garam dan bahan perasa
- 2 mangkuk air
Cara-cara
- kisar cili padi,cili merah,belacan dan bawang
- masakkan bhn kisar bersama2 rempah dengan api perlahan hingga cili dan rempah masak
- masukkan asam keping
- tambahkan air
- masukkan ikan pari
- masukkan daun kesum dan bunga kantan
- tambah garam dan perasa
- potong timun menyerong dan masukkan dlm asam pedas
- biar mendidih sehingga ikan dan timun masak, hidangkan
0 comments:
Post a Comment