rs creamcheese + lemon yg lembut
Bahan-bahan ( 5~6 )
- 100g cream cheese
- 50g non-salt butter
- 100g gula halus
- 3bj telur (asingkn putih & kuning)
- 2sudu besar air perahan lemon
- 1bj parutan kulit lemon
- diayak: 160g tepung gandum dan 1 1/2 sudu teh baking powder
Cara-cara
- pukul cream cheese, butter dan gula sampai kembang.
- dlm mangkuk yg lain, pukul putih telur sampai betul2 kembang(meringue).
- masukkn dlm adunan(1) kuning telur dan pukul sampai rata. Kemudian masukkn putih telur yg telah dipukul kembang td dan kacau lg sampai rata.
- masukkn jus lemon dan kulit lemon. Kacau rata.
- masukkn bhn yg diayak dan kacau adunan sehingga sebati.
- lapik bekas dgn kertas minyak. Tuangkan adunan dlm bekas 4segi panjang dan bakar dlm oven pd suhu 170C selama 40 min.
0 comments:
Post a Comment