Biskut Suji Badam Kak Intan


Biskut_suji_badam_kak_intan

Resipi dari Kak Intan. Banyak kali D telah mencubanya. Biskut masuk mulut terus cair best nih... Resipi ini agak muai jadi jika nak buat boleh buat setengah adunan..


Bahan-bahan ( 120 biji )
  • 1 kg tepong gandum
  • 350 gm badam, dikisar
  • 400 gm gula halus ( gula tepong)
  • 1 sudu teh baking powder
  • 1 sudu teh bicarbonate soda
  • secubit garam
  • Minyak makan secukup nya (sewaktu D buat anggaran dalam 2 3/4 - 3 cawan minyak)

Cara-cara

  • Masukkan kesemua bahan dalam satu bekas kecuali minyak. Gaul rata.
  • Masukkan minyak sedikit sedikit hingga menjadi satu dough yg boleh diterap.
  • Bakar dalam oven pada suhu 170’C sehingga biskut masak.

0 comments:

Post a Comment