paling mudah , simple dan anak2 pasti sukakanya...
Bahan-bahan ( satu adunan boleh dpt hampir 100 biji )
- 250grm tepung jagung
- 1 tin susu pekat manis (yang kecik jgn abiskan)
- 1 sudu baking powder
- butter /marjerin untuk uli tepung
- perwarna -ikut suka
Cara-cara
- Gaulkan tepung + susu cair
- Bila tepung dan susu dah sebati tambah marjerin utk menjadi doh .
- Bahagian doh kepada dua bahagian - satu letak warna merah or warna yang disukai
- Bakar dlm oven 180 = 15 minit...dah masak sejukan dulu baru alihkan dari dulang pembakar
- Perhatian: Biskut nie amat lembut dan cair didalam mulut, jadi berhati2 bila mengangkat biskut dari dulang pembakar...pastikan sejuk betol baru alihkan..
1 comments:
susu cair ke susu pekat?..:)
Post a Comment