SAUSAGE ROLL WITH CHEESE

Sausageroll1

Salah satu makanan yg disukai ramai kat Australia. Sesiapa yg suka makan meat pie, cubalah resepi ini.

Bahan-bahan ( 2 Orang )

  • 1 Keping Puff Pastry
  • 200gm Daging Cincang (campuran daging dan Ayam)
  • 2 Ulas Bawang Putih (dicincang)
  • 1/4 biji Bawang Besar (dicincang)
  • 2 sb Bread Crumbs
  • 1 sb Grated Cheese (Parmesan atau Cheddar)
  • 1 sk Daun Pasli Kering
  • 1/2 sk Garam
  • 1/4 sk Lada Hitam
  • Telur untuk sapu
  • 2 Keping Sliced Cheese (dipotong memanjang)

Cara-cara

  1. Masukan semau bahan2 kecuali puff pastry dan telur, ke dalam mangkuk besar. Gaul hingga rata dan simpan dalam peti sejuk selama 30minit.
  2. Panaskan oven, 200C. Sementara itu sediakan sausage roll.
  3. Cimg2013
    Buat lubang2 kecil kat puff pastry dgn garpu.
  4. Cimg2014
    Letakan campuran daging ke atas pastry dan letak cheese yg dipotong atas daging. Balut cheese dgn daging.
  5. Cimg2015
    Gulungkan daging dgn pasty. Potong pastry yg lebih. Tutup/tekan hujung sausage roll dgn garpu.
  6. Sapu permukaan sausage roll dgn telur. Bakar selama 30minit.
  7. Tips: Kalau nak guna daging sausage yg dijual kat butcher pun boleh.

0 comments:

Post a Comment