Guna biskut marie dan koko. Modified Tiramisu umi_e. Hehehe~!
Bahan-bahan ( 10 atau lebih orang )
- 1 bungkus biskut marie perasa coklat
- 250g cream cheese
- 1 liter whipping cream
- gula (ikut citarasa)
- air bancuhan koko pekat
- serbuk koko untuk hiasan
Cara-cara
- Satukan cream cheese, whipping cream dan gula. Pukul hingga kembang (sehingga menjadi krim)
- *update* Celupkan biskut marie ke dalam bancuhan koko dan susun biskut marie yang dicelup tadi ke dalam bekas.
- Setelah itu letakkan satu lapisan krim yang telah dipukul tadi ke atas biskut dengan rata. Ulang proses sehingga menjadi tiga lapisan atau lebih.
- Bila semua bancuhan telah habis dan bahagian atas disapu rata, hias kan dengan taburan koko di atasnya.
- Setelah siap, simpan di dalam peti sejuk beku.
0 comments:
Post a Comment