Bahan-bahan ( banyak la juga )
- • 600g kacang tanah - digoreng tanpa minyak
- • 100g bijan- digoreng tanpa minyak
- • 600g gula pasir
- • 2 camca besar margerin
Cara-cara
- masak gula hingga semuanya hancur.masukkan magerin
- bila magerin dah larut dalam gula, masukkan kacang dan bijan, gaul rata
- canai adunan yang dah rata tadi setebal 0.5cm -1 cm, ikut cita rasa masing2, jgn terlalu tebal nanti masa nak makan boleh sakit gigi
- bila dah canai cepat2 potong.nanti adunan keras dah susah nak potong, pastikan pisau anda tajam
- cara-cara 3 dan 4 tu agak mencabar anda kena bertindak pantas, cabarannya ialah kena bertindak semasa adunan panas dan anunan cepat membeku. kalau adunan dah beku susah sikit nak potong. [x]
0 comments:
Post a Comment