resepi dari mama..senang gile nk uat..besh la..my faveret..
Bahan-bahan ( 6 orang )
- 1 tin jagung (sweet corn cream style)
- 1 tin susu cair
- 1 tin air (sukat gune tin susu cair)
- 4 sudu besar tepung kastard
- 4 1/2 sudu besar gula (ikut suke nk manis or kurang manis..ikut suke la..)
- 1 sudu kecil esen vanilla
Cara-cara
- Campurkan semua bahan dalam periuk..kacau sehingga sebati..
- Kemudian baru letakkan atas dapur dengan api yang perlahan..Kacau sehingga pekat..
- Sementara tuh..susun biskut lam bekas(lihat gamba)..leh suh sesape tlg..sbb adunan tadi mesti dikacau slalu..
- Setelah adunan tadi pekat, tuang sedikit ke atas lapisan biskut tadi (lihat gamba) sehingga menutupi semua biskut..
- Susun biskut lagi atas lapisan adunan tadi..
- Tuang lagi adunan ke atas lapisan biskut seperti langkah 4 tadi..(biasanya sy buat 3 lapisan)..lapisan atas skali adalah adunan puding tadi
- Biarkan sejuk seketika..lepas tuh leh masukkan lam fridge..sedap dimkn time da sejuk..yummy!
0 comments:
Post a Comment