BISKUT ALMOND LONDON


AlmondLondon5.jpg



Bahan – bahan

  • 250 gm mentega
  • 1 cawan gula kastor
  • 1 biji telur
  • 1/2 sudu teh esen vanila
  • 3 cawan tepung gandum .........]
  • 1/2 cawan tepung jagung ........]
  • 1/2 cawan tepung naik sendiri...] ayak semua
  • Badam yang sudah dibakar
  • Coklat masakan - cairkan cara double boiling.

Cara membuatnya

  • Pukul gula aising dan mentega hingga kembang.
  • Masukkan telur dan esen vanilla dan kacau/gaul rata.
  • Masukkan semua tepung sedikit demi sedikit dan gaul rata.
  • Ambil sebesar telur puyuh dan leperkan.
  • Bubuh badam di tengah - tengah dan buatkan bentuk bujur.
  • Bakar dalam suhu 180 C sehingga masak .
  • Biarkan sejuk daru dicelupan
  • Biar sejuk baru celupkan ke dalam coklat cair.
  • Sejukkan dahulu baru disimpan.

0 comments:

Post a Comment