Bahan – bahan
- 250 gm mentega
- 1 cawan gula kastor
- 1 biji telur
- 1/2 sudu teh esen vanila
- 3 cawan tepung gandum .........]
- 1/2 cawan tepung jagung ........]
- 1/2 cawan tepung naik sendiri...] ayak semua
- Badam yang sudah dibakar
- Coklat masakan - cairkan cara double boiling.
Cara membuatnya
- Pukul gula aising dan mentega hingga kembang.
- Masukkan telur dan esen vanilla dan kacau/gaul rata.
- Masukkan semua tepung sedikit demi sedikit dan gaul rata.
- Ambil sebesar telur puyuh dan leperkan.
- Bubuh badam di tengah - tengah dan buatkan bentuk bujur.
- Bakar dalam suhu 180 C sehingga masak .
- Biarkan sejuk daru dicelupan
- Biar sejuk baru celupkan ke dalam coklat cair.
- Sejukkan dahulu baru disimpan.
0 comments:
Post a Comment