Bahan – bahan
- 300 gm mentega
- 400 gm tepung gandum
- 120 gm tepung jagung
- 100 gm gula aisng
- 1/2 sudu teh esen vanila
Cara membuatnya
- Pukul mentega dan gula aising hingga kembang .
- Masukkan vanila dan kedua - dua jenis tepung . Gaul sebati.
- Canai dan terap dengan acuan yang anda suka .
Aising :
- 2 biji putih telur
- 150 gm gula aising
- 15 gm tepung jagung
- Coklat paste
- beberapa batang tooth-stick
Untuk membuat aising:
- Pukul putih telur bersama gula asing dan tepung jagung hingga ringan .
- Asingkan sedikit aising dan warnakan dengan colat paste.
- Sapukan iasing warna asal (putih) atas adunan.
- Celupkan tooth-stick kedalam aising coklat dan lorekkan atas permukaan ising putih tadi.
- Bakar dalam suhu 180 C selama 15 minit.
- Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.
0 comments:
Post a Comment