BISKUT MARMAR CARRIE

mamacarrie.jpg



Bahan – bahan

  • 300 gm mentega
  • 400 gm tepung gandum
  • 120 gm tepung jagung
  • 100 gm gula aisng
  • 1/2 sudu teh esen vanila

Cara membuatnya

  • Pukul mentega dan gula aising hingga kembang .
  • Masukkan vanila dan kedua - dua jenis tepung . Gaul sebati.
  • Canai dan terap dengan acuan yang anda suka .

Aising :

  • 2 biji putih telur
  • 150 gm gula aising
  • 15 gm tepung jagung
  • Coklat paste
  • beberapa batang tooth-stick

Untuk membuat aising:

  • Pukul putih telur bersama gula asing dan tepung jagung hingga ringan .
  • Asingkan sedikit aising dan warnakan dengan colat paste.
  • Sapukan iasing warna asal (putih) atas adunan.
  • Celupkan tooth-stick kedalam aising coklat dan lorekkan atas permukaan ising putih tadi.
  • Bakar dalam suhu 180 C selama 15 minit.
  • Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.

0 comments:

Post a Comment