BISKUT DAM


dam.jpg



Bahan – bahan

Putih :

  • 2 biji telur
  • 120 gm susu tepung
  • 1 kg tepung gandum
  • 500 gm mentega
  • 1 sudu teh esen vanil
Coklat :
  • 2 biji telur 20gm serbuk koko
  • 900 gm tepung gandum
  • 300 gm gula aising
  • 500 gm mentega
Cara membuatnya
  • Gaul sebati semua bahan putih dan ketepikan .
  • Kemudian gaul sebati bahan coklat .
  • Canai yang putih setebal setengah inci begitu juga dengan adunan coklat .
  • Tindihkan 4 lapis berselang seli. Simpan di dalam peti sejuk selama 1 jam
  • Keluarkan dan potong , susun berselang - seli.
  • Simpan semula di dalam peti sejuk selama 1 jam lagi.
  • Setelah itu bolehlah dibakar.

0 comments:

Post a Comment