CHOCOLATE CREAM CHEESE TRUFFLES


Dsc_4739

Resepi dari kawan buat yang suka sangat dengan cokolat!

Bahan-bahan ( 15 biji )

  • 180g gula icing (gula serbuk)
  • 60g cream cheese
  • 100g cokolat (unsweetened)
  • koko powder

Cara-cara

  • Campurkan gula icing dan cream cheese dan digaul rata.
  • Cairkan cokolat mengunakan cara double boiler. Setelah cair, bairkan sejuk seketika.
  • Campurkan adunan gula dan cream cheese bersama cokolat yang sudah dicairkan. Gaul sebati.
  • Sejukkan di dalam peti sejuk selama 30 minit.
  • Keluarkan dari peti sejuk dan ambil sedikit adunan dan di uli menjadi bulat seperti biji guli yang besar.
  • Gulingkan bebola yang di bentuk tadi di atas pinggan yang di sudah di tabur koko powder. Selaputkan bebola tadi dengan koko powder.
  • Sejukkan di dalam peti sejuk sebelum di makan.

0 comments:

Post a Comment