Daging Masak Pedas - MASAKAN SZECHUAN





Bahan-bahan:

  • 200 gm daging | dihiris nipis
  • 15 gm cili benggala merah | dihiris memanjang
  • 15 gm cili benggala hijau | dihiris memanjang
  • 10 gm halia | dihiris memanjang
  • 10 gm bawang putih | dihiris memanjang
  • 5 gm cili kering
  • 1 sudu teh serbuk cili
  • 1 kiub pati ayam
  • 1 sudu teh cuka
  • 1 sudu teh kicap soya
  • Garam dan gula secukup rasa

Cara Memasaknya:

  • Goreng daging sehingga masak dan ketepikan.
  • Tumis bawang putih dan halia sehingga berbau harum.
  • Kemudian masukkan daging bersama dengan cili kering, cuka, pati ayam, cili benggala merah
  • dan hijau, serbuk cili dan kicap soya.
  • Masak sehingga ramuan sebati.
  • Sedia untuk dinikmati.

0 comments:

Post a Comment