- 300 gm mee kuning (dicelur)
- 100 gm tauge
- 200 gm udang
- 200 gm daging (dihiris)
- 100 gm sawi (dihiris)
- 2 keping tauhu goreng (dihiris)
- 1 biji cili hijau (dihiris)
- 1 keping fish cake (dihiris) 1 mangkuk stok daging
- 2 biji keledek (rebus & dilecek)
- 2 ulas bawang putih (ditumbuk)
- 2 sudu besar cili kisar
- Garam & minyak masak
Cara:
- Panaskan minyka masak dalam periuk. Tumiskan bawang putih, udang kering & cili kisar hingga garing. Masukkan stok daging, keledek & daging. Masak hingga daging lembut. Kemudian masukkan udang, sawi, fish cake & garam. Biarkan merenih hingga mendidih. Angkat & hidangkan.
Cadangan Hidangan:
- Masukkan mee & tauge ke dalam mangkuk. Tuangkan kuah panas hingga penuh. Bubuhkan telur rebus, tauhu goreng & cili hiris.
0 comments:
Post a Comment